İstanbul Oto Boya Koruma

Oto Araç Boya Koruma Nedir?

Gerçek boya koruma işlemi dört ayrı aşamadan oluşur.
İlk aşamada boya yüzeyine yapışan ve su ile gitmeyen zift-katran, ağaç reçineleri, endüstriyel ve kimyasal tozlar (demir ve diğer metal tozları, kireçli su lekeleri ve partiküller) ile yabancı boya maddeleri gibi inatçı kir ve lekelerin niteliğine göre geliştirdiği ürünler sayesinde, boya ve vernik yüzeyine zarar vermeden mükemmel temizlenir.

Aracın boya ve vernik yüzeyindeki dış etkenler, yanlış yıkama ile pasta cila uygulamaları vb. nedenlerle çizikler, harelenmeler ve boya deformasyonu oluşur. Bunlar ışığı kırdığı için boya yüzeyini deforme eder ve matlaştırır. İkinci aşama olarak, çizikler, harelenmeler ve boya deformasyonu aracın boyasına ve çiziklerin derinliklerine göre çiziklerin niteliğine göre geliştirilen nano teknolojik ürünler ve uygulama tekniği ile profesyonel ustaları sayesinde boya ve verniğe zarar vermeden giderilir.

oto boya koruma, oto boya koruma nedir?, oto boya koruma nasıl yapılır?, oto boya koruma çeşitleri, oto boya koruma fiyatları, oto boya koruma cilası, 3m oto boya koruma, esy oto boya koruma, araç boya koruma, araba boya koruma fiyatları, araçlarda boya koruma, arabaya boya koruma nasıl yapılır?, araç boya koruma sistemleri

Son olarak yüzeyi yabancı maddelerden temizlenen, çizikleri giderilen göz kamaştırıcı parlaklığa kavuşturulan boya yüzeyinin parlak görünümünün uzun süreli kalmasını sağlamak ve dış etkenlere karşı korumak için, 4. Aşama olarak boya koruma işlemi uygulanır. Aracın vernikli boya yüzeyine yapışarak yüzeyde 14 mikron kalınlığında şeffaf, sert ve parlak bir koruma katmanı oluşturur. Boya yüzeyini kaplayan bu koruma katmanı, en az 12 ay ve ya Premium boya koruma 18 ay yüzeyde kalır ve aracın boya yüzeyini bu süre içinde UV güneş ışınlarından, nem, toz vb. doğal çevre şartlarının yanı sıra endüstriyel ve kimyasal atık kir ve lekelerden korur. Çiziklere karşı dayanıklılık sağlar. Boyanın her yıkamadan sonra uzun süreli parlaklığını muhafaza eder. Uygulama nano boya koruma nano teknoloji ürünler kullanılarak yapılıyor.

Boya Koruma Nasıl Uygulanır?
Boya Koruma sistemi 4 farklı aşamadan oluşur.

İlk aşamada aracın boya yüzeyine yapışan ve su ile gitmeyen zift-katran, ağaç reçineleri, endüstriyel ve kimyasal tozlar ile yabancı boya maddeleri gibi inatçı kir ve lekeler boya yüzeyine zarar vermeden temizlenir.

İkinci aşamada aracın boya ve cila yüzeyinde bulunan ve çeşitli sebeplerle oluşan çizikler, harelenmeler ve boya dezorformasyonları nano teknoloji ürünlerle boyaya zarar vermeden giderilir.

Üçüncü aşamada ise çizikleri giderilen boya yüzeyleri tekrar kontrol edilir, nano teknoloji parlatma cilaları ile parlatma sağlanır.

Son aşamada ise yabancı maddelerden temizlenen ve çizikler ile harelenmelerden arındırılan kaporta yüzeyi nano teknoloji boya koruma ürünleri ile kaplanarak mükemmel derecede bir koruma tabakası oluşturulur. Bu tabaka sayesinde güneş ışınlarından, nemden, tozdan araç yüzeyi korunaklı hale getirilir.

Boya Koruma Çizilir Mi?
Boya koruması elbette çizilebilen bir materyaldir.

Pasta Cila ile Boya Koruma Aynı Şeyler Midir?
Pasta cila ile boya koruma aynı şey değildir. Pasta cila arabanın yüzeyine uygulanan ve kısa bir parlama sağlayan bir işlem olup, boya koruma gibi bir tabaka oluşturmamaktadır.

Boya koruma Hizmeti alırken nelere dikkat edilmeli?
Boya koruma hizmeti alırken ilk boya koruma işleminden sonra periyodik bakım sürenizi, periyodik bakım hizmet bedelini, kalite kontrol sistemi olup olmadığını, kazalarda bölgesel hasar giderilme hizmetilerinin tamamını gözden geçirmeyi unutmayınız.

Boya korumanın hizmet bedeli nedir?
Hizmet bedeli kullanılan boya koruma malzemesine, uygulama yapan kişinin teknisyen olup olmamasına göre bazı değişkenlikler gösterebilir. Ancak boya koruma hizmet bedelinin hesaplanmasında ilk hizmetin bedeli kadar önemli olan periyodik hizmetlerin periyodu ve bedelidir. Araç sahibinin dikkat etmesi gereken konu elbette güvenilirlik ve kalite başta olmak üzere toplam maliyettir.

Oto boya koruma herhangi biri tarafından yapılabilir mi?
Boya Koruma işlemi mutlaka detaylı eğitimden geçmiş teknisyenlerce yapılmalıdır. Bu teknisyenlerin hem pratik hem teorik eğitimden geçmiş olması ve eğitimlerin gelişen teknolojiye ve üretilen boya koruma malzemeleri ile uygulama tekniklerinin arge çalışmalarına bağlı olarak yenilenmesi gerekir.

Çizik Giderme nedir, nasıl yapılır?
Çizik giderme fiziksel bir işlemdir.Yüzeyde meydana getirdiği derinliğe göre çizik giderme zorlaşabilir. Her çizik gidermede arabanızın vernik tabakasında aşınma olduğunu unutmayın.

Çizik giderme sıklıkla yapılırsa araca zarar verir mi?
Sıklıkla çizik giderme işlemi yaptırmanız, aracınızın komple boyanmasına varan daha büyük masraflara neden olabilir.

Arabanıza cila mı yoksa gerçek bir boya koruma mı uygulandığı nasıl anlaşılır?
Arabanıza yanlızca cila mı yapıldıyoksa boya koruma mı uygulandı. Bunu anlamanızın en iyi yolu zaman içinde arabanızda artan matlaşmadır. Ayrıca kuş pisliği, reçine, asit yağmuru, demir tozu gibi etkenlerle karşılaştıkça uzun dönemde yüzeyde meydana gelen sararma, gözenekleşme, derin izler, pütürlü tabaka oluşumu gibi fiziksel ve kimyasal değişimlerle de ibunu anlamak mümkün. ancak bu ancak uzun dönemde ve aracınız zarar görünce anlayabilirsiniz. Bu durumda güvendiğiniz bir marka, istasyon ve teknisyenlerle çalışmak daha garantili bir yol olacaktır.

Araca boya koruma yapıldığından anında emin olmanın yolu var mı?
Zaman geçmeden anlamanız çok zordur. Arabanızın boy koruma yapıldığına emin olmak için güvenilir firmalarla çalışın, uygulayan kişilerin gerçek teknisyen olmalarına dikkat edin, garanti belgenizi mutlaka talep edin, kalite kontrol listesinden geçtiğinden emin olun.

Kuş pisliği, ağaç reçinesi gibi maddelerin araç boyasında tahribat yapması ne kadar zaman alır?
Boya koruma yapılmayan araçlarda kuş pisliği 1 günden sonra aracınızın boyasının yanmasına sebep olabilir. Ziebart oto boya koruma yapılmış bir araçta, kuş pisliğinin tahribat yapmaması için müdahale zamanı vardır.

Aracınızın boya koruması için nereye park etmelisiniz?
Aracınız boya koruması varsa reçineden, kuş pisliklerinden korkamnıza gerek yok. Rahatça gölgeye bırabilirsiniz. Ancak aracınızda boya koruma yoksa ağaç altı yerine güneşte bırakmayı tercih edin. Güneş ışınlarının araç boyasına zarar vermesi uzun dönemde mümkün, ancak kuş pisliği ve ağaç reçinesinin yüzeye yapışması halinde 1 günden sonra tahribat başlar!

Asit Yağmurları Nedir?
Asit yağmurları havada serbest dolaşan fosfor ve nitrojenin suyla buluşması ile oluşur. Yağmur ya da yıkamadan sonra kurulanmayan yüzeylerde asit yağmuru oluşur ve yüzeyleri bozar. Pütürlü, gözenekli hale getirebilir.

Asit yağmurlarına araçlar nasıl ve ne zaman maruz kalır?
Asit yağmuru yağmur yağması şeklinden ziyade araç yüzeyindeki oluşan, nitrojen ve fosforun suyla buluşması ile oluşur. Bu yüzden her aracın asit yağmuruna maruz kalması söz konusudr.

Asit yağmurları araç boyasına zarar verir mi?
Evet, kesinlikle zarar verir. Asit yağmuru yüzeyde pütürleşmeye, gözenek oluşumna neden olur. Ayrıca özellikle açık renk araçlarda boya koruma yok ise boyada sararma oluşturur.

Demir tozu nedir? Demir tozu araçlara zarar verirmi?
Demir tozu demirin sürtünmesinden açığa çıkan tozdur. Demir tozu araç boyasına zarar verir. Boyada sararmalara neden olur. Demir tozu daha çok raylı sistemlerin geçtiği (. Trenyolu, tramvay ) bölgelerde oluşur.

oto boya koruma, oto boya koruma nedir?, oto boya koruma nasıl yapılır?, oto boya koruma çeşitleri, oto boya koruma fiyatları, oto boya koruma cilası, 3m oto boya koruma, esy oto boya koruma, araç boya koruma, araba boya koruma fiyatları, araçlarda boya koruma, arabaya boya koruma nasıl yapılır?, araç boya koruma sistemleri, istanbul oto boya koruma, istanbul araba boya koruma

Hizmetlerimiz

Hizmetlerimiz

Boyasız Oto Göçük Düzeltme

boyasız oto göçük düzeltme, göçük düzeltme, boyasız göçük düzeltme, boyasız dolu göçüğü tamiri

Araç Kaplama

araç kaplama, oto kaplama, oto film kaplama, araç film kaplama, araç renk değişikliği, oto renk değişimi

Oto Seramik Kaplama

araç seramik kaplama, araç seramik kaplama nedir?, araç seramik kaplama fiyatları, araç seramik kaplama ne kadar gider?, oto seramik kaplama nerelere yapılır?, seramik kaplama nerede yapılır?, araç seramik kaplama yorumları, oto seramik kaplama, oto seramik kaplama nasıl yapılır, oto seramik kaplama fiyatları, oto seramik uygulama, oto seramik cila, oto seramik kaplama istanbul, oto seramik koruma, oto seramik kaplama yorumları

Oto Detaylı İç Temizlik

araba detaylı iç temizlik, oto koltuk temizleme, araç döşeme temizliği, oto derinlemesine temizlik, oto temizlik, oto yıkama

Lastik – Jant Temizleme

lastik temizleme, lastik temizleyici, 3m jant temizleme, jant temizleyici, jant parlatıcı, lastik parlatıcı, lastik parlatma işlemleri, jant parlatma işlemleri, lastik temizliği nasıl yapılır?, jant temizliği nasıl yapılır?

Oto Motor Temizleme

oto motor temizliği nedir, motor temizliği neden yapılmalıdır?, motor temizliği sağlıklı mı?, oto motor temizliği nasıl yapılır?, oto motor temizliği fiyatları, oto motor temizliği ne kadar?, oto motor temizliği nerede yapılır?, dizel motor temizliği nasıl yapılır?, motor temizliği gerekli mi?, motor temizliği faydaları, motor temizliği fiyatı

Oto Boya Koruma

oto boya koruma, kaporta boya koruma, oto dış cephe koruma, boya koruma sistemleri, araba boyası nasıl korunur?

Ozon – Su İtici

ozonla araç temizliği, ozon dezenfeksiyonu nedir?, ozon sterilizasyon nedir? ozon dezenfeksiyonu ne işe yarar?, ozonla araç yıkama, ozonla koku önleme, ozon temizliği nasıl yapılır?, ozon temizliği fiyatı, klima ozon temizliği, araba ozon temizliği, araç ozon temizliği, oto ozon temizliği, su itici sprey, oto su itici, araba su itici, araç su itici, oto cam su itici, oto yağmur kaydırıcı, araç yağmur kaydırıcı, araba yağmur kaydırıcı

Oto Cam Filmi

cam filmi fiyatları, oto cam filmi kaplama, araba cam filmi kaplama, araç cam filmi kaplama, cam filmi nasıl kaplanır?, oto cam filmi nedir?, araç cam filmi neden kullanılır?, istanbul oto cam filmi kaplama, kadıköy cam filmi kaplama, cam filmi sökme, oto cam filmi sökme